Διατροφή αθλητών & αθλούμενων

Διαιτολογία αθλητών

Η κ. Μίαρη έχοντας μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην αθλητική διατροφή του Χαροκοπείου πανεπιστημίου, είναι σε θέση να σας παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου τόσο για την προετοιμασία όσο και για την καλύτερη απόδοση κατά την διάρκεια των προπονήσεων και των αγωνισμάτων. Αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει και να σχεδιάσει προγράμματα διατροφής σε παιδιά και ενήλικες που ασχολούνται είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά με τον αθλητισμό.

Σε οποιοδήποτε πρόγραμμα διατροφής που θα σχεδιάσετε, ακόμη και στην περίπτωση της απώλειας βάρους πραγματοποιούνται μετρήσεις και follow up,  και δίνεται έμφαση στις ιδιαίτερες ανάγκες του ατόμου.

Γιατί να πάω σε διαιτολόγο;

Όλοι γνωρίζουμε κάποιες βασικές αρχές διατροφής, ωστόσο οι απαιτήσεις για ορισμένα θρεπτικά συστατικά αυξάνονται σε άτομα που αθλούνται και εξατομικεύονται ανάλογα με τις ενεργειακές ανάγκες, τον όγκο, την συχνότητα, την ένταση και την διάρκεια της άσκησης. Η έλλειψη ορισμένων θρεπτικών συστατικών μπορεί να μειώσει σημαντικά την απόδοση του αθλητή, ανεξάρτητα από την επιλογή του προπονητικού προγράμματος.  Όλα αυτά αποτελούν παράγοντες που ο καθένας μόνος του όση καλή γνώση διατροφής και να έχει δεν μπορεί να προβλέψει ή να αντιμετωπίσει. Γι’ αυτό στο γραφείο της κας Μίαρη λαμβάνουμε ένα πλήρες ιστορικό προκειμένου να εξατομικεύσουμε και να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε τους στόχους σας. Η επιτυχία των αποτελεσμάτων εξαρτάται από την γενετική προδιάθεση του ατόμου και την συμμόρφωσή του στις διαιτολογικές και στις προπονητικές συστάσεις.

Τα κενά που έρχεται να καλύψει ένα διαιτολογικό πρόγραμμα αφορούν:

9

Τον ρόλο των υδατανθράκων στην αθλητική δραστηριότητα

9

Τον ρόλο του λίπους στην αθλητική δραστηριότητα

9

Τον ρόλο των πρωτεϊνών στην αθλητική δραστηριότητα

9

Τον ρόλο των βιταμινών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων στην αθλητική δραστηριότητα

9

Τον ρόλο και την ασφάλεια χρήσης συμπληρωμάτων διατροφής

9

Τον ρόλο της ενυδάτωσης στην αθλητική δραστηριότητα

9

Τον ρόλο της σύστασης σώματος στην αθλητική δραστηριότητα

9

Τον κίνδυνο υγείας σε περιπτώσεις έλλειψης θρεπτικών συστατικών

9

Την επιλογή της αθλητικής δραστηριότητας σε παχύσαρκα άτομα

9

Τον ρόλο του γεύματος πριν τον αγώνα και πού οδηγεί η νηστεία πριν τον αγώνα

9

Τα ο ενεργειακό ισοζύγιο

9

Τον ιδανικό ρυθμός απώλειας ή αύξησης βάρους για αθλητές

Αναλαμβάνει περιστατικά που επιθυμούν:

9

την απώλεια βάρους σε συνδυασμό με άσκηση

9

την αύξηση της μυϊκής μάζας

9

την μείωση της λιπώδους μάζας

9

την βελτίωση της απόδοσης κατά την διάρκεια των προπονήσεων

9

την βελτίωση της απόδοσης προ-αγωνιστικά

9

την βελτίωση της απόδοσης κατά την διάρκεια των αγωνισμάτων

9

τον σχεδιασμό διαιτολογίου σε αθλήματα αντοχής

9

τον σχεδιασμό διαιτολογίου σε αθλήματα δύναμης

9

τον σχεδιασμό διαιτολογίου σε εκρηκτικά αθλήματα

9

σχεδιασμό διαιτολογίου σε αθλήματα που απαιτούν χαμηλό σωματικό λίπος και άλλα

Στην 1η συνεδρία πραγματοποιούμε λήψη ιστορικού, σωματομετρήσεις και ανάλυση σύστασης σώματος. Αφού θέσουμε συγκεκριμένο στόχο, σχεδιάζουμε ένα εξατομικευμένο διαιτολόγιο σύμφωνα με τις ενεργειακές ανάγκες, τον όγκο, την συχνότητα, την ένταση και την διάρκεια της άσκησης τον τύπο και το ωράριο εργασίας.

Η μέτρηση βασικού μεταβολισμού είναι σημαντική διότι θα μας δώσει πληροφορίες για την ενέργεια που καταναλώνει ο οργανισμός σας σε κατάσταση ηρεμίας. Αυτό θα μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε ένα εξατομικευμένο διαιτολόγιο και μπορείτε να επιλέξετε να την πραγματοποιήσετε είτε στην 1η συνεδρία είτε σε οποιοδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας.

Οι επόμενες συνεδρίες καθώς και οι επαναληψιμότητα των μετρήσεων καθορίζονται ανάλογα με τον στόχο που θέτει ο αθλούμενος και διαφοροποιούνται ανά περιστατικό. Η ανάλυση σύστασης σώματος ιδανικά γίνεται 1 φορά τον μήνα.

Επιπλέον υπηρεσίες

Κοινοποίηση

Μοιραστείτε αυτή την σελίδα με τους φίλους σας!