Διαιτολογία για διαχείριση βάρους & βελτίωση ποιότητας ζωής

Διατροφή για Διατήρηση βάρους ύστερα από δίαιτα

Το πιο σημαντικό κομμάτι ύστερα από τις αρχές της διατροφής που μας δίδαξε ο διαιτολόγος μας είναι να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα συντήρησης. Η συντήρηση συχνά αποφεύγεται, διότι ο μόνος στόχος του πελάτη είναι πώς θα χάσει σύντομα βάρος και όχι πώς θα το διατηρήσει. Αγαπητοί το πιο σημαντικό από όλα είναι να αλλάξετε τρόπο διατροφικής συμπεριφοράς και σκέψης και αυτό χωρίς την συντήρηση είναι σχεδόν ακατόρθωτο. Ο εγκέφαλος προκειμένου να δεχτεί μια νέα πληροφορία, ώστε αυτή να μετατραπεί σε συνήθεια χρειάζεται επαναληψιμότητα 2 χρόνων. Για παράδειγμα: εάν έχετε συνηθίσει να μην καταναλώνετε πρωινό, τότε αυτό που έχει συμβεί είναι ότι ο εγκέφαλος για περισσότερο από 2 χρόνια έπαιρνε την πληροφορία να μην τρώει πρωινό και έτσι δημιούργησε μια νευρωνική διασύνδεση με αυτήν την πληροφορία. Προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα νευρωνική διασύνδεση που θα μας επιτρέπει να καταναλώνουμε πρωινό κάθε μέρα χρειάζεται μια συστηματική προσπάθεια για 2 χρόνια. Μετά το πέρας των 2 ετών η συνήθεια αυτή θα είναι τόσο δυνατή όπου οποιαδήποτε αντιξοότητα και να συμβαίνει στη ζωή μας (επαγγελματική, ψυχολογική, συναισθηματική κ.λπ.) δεν θα στέκεται εμπόδιο στις συνήθειές μας. Προκειμένου ωστόσο να διατηρήσουμε το σωματικό μας βάρος, αναπόσπαστο κομμάτι αποτελεί και η ενσωμάτωση φυσικής δραστηριότητας στη ζωή μας. Αυτό ιδανικά μπορεί να επιτευχθεί στην περίπτωση που ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης το οποίο εσείς θα επιλέξετε και που θα σας είναι ευχάριστο να ακολουθήσετε. Αν αυτό που επιλέξετε αποτελεί για εσάς «καταναγκαστικό έργο» τότε πολύ σύντομα θα εγκαταλείψετε. Γιαυτό κινηθείτε έξυπνα, αναζητήσετε ένα χόμπυ που να σας κρατά σε επαγρύπνηση και σας δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα και προσμονή. Για όσους η άσκηση είναι ένα «απεχθές χόμπυ»  μπορείτε πολύ απλά να ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας το περπάτημα. Αυτό που χρειάζεται να συνειδητοποιήσετε ότι η φυσική δραστηριότητα αυξάνει τον βασικό μας μεταβολισμό και την μυική μας μάζα σε τέτοιο βαθμό ώστε μπορούμε να καταναλώνουμε με μεγαλύτερη ελευθερία περισσότερα γεύματα.

Διατροφή για Βελτίωση Ποιότητας Ζωής & Μακροζωία

Τα προγράμματα διατροφής ωστόσο απευθύνονται και σε άτομα τα οποία δεν χρήζουν αλλαγής σωματικού βάρους πρόσληψη ή απώλεια δηλαδή αλλά και σε οποιονδήποτε νιώσει την ανάγκη να αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες προκειμένου να αποκτήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Σκοπός του Ευ Ζην είναι η διατήρηση ή η βελτίωση της σωματικής σύστασης καθώς και η βελτίωση του τρόπου ζωής με απότερο σκοπό την επιβράδυνση του εκφυλισμού των κυττάρων που οδηγεί σε οργανικές βλάβες. Είναι πλέον γνωστό μέσα από πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες ότι η μεσογειακή διατροφή συμβάλλει στην βέλτιστη υγεία, ενώ οποιαδήποτε παρέκκλιση οδηγεί αναμφισβήτητα σε χρόνιες παθήσεις αυξάνοντας την θνησιμότητα. Αν είστε και εσείς ένας από αυτούς που αποφάσισαν να βελτιώσουν την ποιότητα διατροφής τους καθώς και τον τρόπο ζωής τους τότε ζητήστε μας να σας καθοδηγήσουμε σωστά σε αυτό. Η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής και ο συνδυασμός της με συστηματική φυσική δραστηριότητα αποτελούν το δίπτυχο για την διατήρηση της υγείας μας.

Απώλεια βάρους

Τα περιττά κιλά, η ποιότητα και ο τρόπος διατροφής μας φαίνεται μέσα από μελέτες ότι επηρεάζουν τους βιοχημικούς μας δείκτες ενώ σε πιο εξεζητημένες περιπτώσεις οδηγούν σε χρόνιες παθήσεις και επηρεάζουν την ψυχική μας υγεία. Η ανάγκη για ρύθμιση του βάρους μας καθίσταται επιτακτική και φαίνεται να βελτιώνει τις παραπάνω παραμέτρους προσδίδοντας ταυτόχρονα ένα αίσθημα υγείας – ευεξίας και καλής ψυχικής υγείας.

Στο διαιτολογικό γραφείο της κας Μίαρη σας εκπαιδεύουμε ώστε να αποκτήσετε μια καλύτερη σχέση με την τροφή, μαθαίνοντάς σας νέους τρόπους αντιμετώπισης των καταστάσεων για τις οποίες μέχρι τώρα δεν τα είχατε καταφέρει. Η θετική ανατροφοδότηση, η αποδοχή και ένα κατάλληλα καταρτισμένο διαιτολόγιο θα σας βοηθήσουν να πετύχετε όσα μέχρι τώρα δεν είχατε καταφέρει. Ελάτε να συζητήσουμε οτιδήποτε σας απασχολεί και να βρούμε τους τρόπους επίλυσής τους. Τα διαιτολόγια που παρέχονται εξατομικεύονται και δεν μεταβιβάζονται. Οι συστάσεις που δίνονται βασίζονται σε εθνικές και διεθνείς συστάσεις επίσημων φορέων προκειμένου να διασφαλιστεί η βελτίωση ή η διατήρηση της υγείας σας. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν παρέχονται δίαιτες τύπου fast diet τύπου 5 κιλά σε 1 εβδομάδα. Η απώλεια βάρους με γρήγορο ρυθμό δυστυχώς επιφέρει τόσο προσωρινά όσο και μακροχρόνια υποβάθμιση του βασικού μεταβολισμού, οδηγεί σε διατροφικές ελλείψεις και επηρεάζει την ομοιόσταση της υγείας μας. Η απώλεια βάρους εναρμονίζεται με τις συστάσεις του παγκόσμιου οργανισμού υγείας (ΠΟΥ). Στην 1η συνεδρία πραγματοποιούμε λήψη ιστορικού, σωματομετρήσεις και ανάλυση σύστασης σώματος. Στη συνέχεια θέτουμε την επιθυμητή απώλεια βάρους σε επιμέρους στόχους και σχεδιάζουμε ένα εξατομικευμένο διαιτολόγιο σύμφωνα με τον τύπο και το ωράριο εργασίας, επιλέγοντας μια εφικτή φυσική δραστηριότητα όπως περπάτημα ή κολύμπι ή οτιδήποτε άλλο ταιριάζει στις συνθήκες ζωής του διαιτώμενου και σχεδιάζουμε ένα μεσογειακό πλάνο διατροφής το οποίο μπορεί και είναι θεμιτό να ακολουθηθεί από όλα τα μέλη της οικογένειας. Όταν αναφερόμαστε στην απώλεια βάρους, ουσιαστικά επικεντρωνόμαστε στην απώλεια λίπους. Η απώλεια λίπους επιτυγχάνεται όταν ο ρυθμός απώλειας βάρους είναι αργός και σταθερός. Στην περίπτωση μιας γρήγορης δίαιτας απώλειας βάρους ο οργανισμός καίει ταυτόχρονα και μυικό ιστό. Γι’ αυτόν τον λόγο πραγρατοποιούμε 1 φορά τη μήνα λιπομέτρηση η οποία μας δείχνει αναλυτικά εάν η απώλεια βάρους που έχει επιτευχθεί επικεντρώνεται στην απώλεια λίπους, υγρών και μυικής μάζας και πρoτείνονται αλλαγές στον τρόπο διατροφής ή αντίστοιχα στον τρόπο ζωής.

Συμπερασματικά, το να επικεντρωνόμαστε στην απώλεια βάρους ως στόχο παρακολουθώντας το βάρος μας στη ζυγαριά δεν είναι απόλυτα σωστό διότι στην πραγματικότητα αυτό που θα αλλάξει την σύστασή μας είναι απώλεια λίπους. Η μέτρηση βασικού μεταβολισμού είναι σημαντική διότι θα μας δώσει πληροφορίες για την ενέργεια που καταναλώνει ο οργανισμός του σε κατάσταση ηρεμίας. Αυτό θα μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε ένα εξατομικευμένο διαιτολόγιο και μπορείτε να επιλέξετε να την πραγματοποιήσετε είτε στην 1η συνεδρία είτε σε οποιοδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας. Στο τέλος κάθε προσπάθειας απώλειας λίπους σχεδιάζουμε ένα πρόγραμμα συντήρησης το οποίο ωστόσο μπορεί κατά διαστήματα να τροποποιείται εξαρτώμενο από την φυσική σας δραστηριότητα ή άλλους παράγοντες οι οποίοι το απαιτούν.

Πρόσληψη Βάρους

Μια σημαντική μερίδα ανθρώπων με γενετικά προκαθορισμένο χαμηλό σωματικό βάρος έχουν ανάγκη από καθοδήγηση προκειμένου να αυξήσουν το σωματικό τους βάρος. Οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζεται καλά πόσο δύσκολη είναι αυτή η προσπάθεια και πολλές φορές κουράζεστε να προσπαθείτε. Με ένα καλά δομημένο πρόγραμμα διατροφής καθώς και με έμπειρη υποστήριξη η κατάσταση για εσάς θα είναι πιο εύκολη από ποτέ. Σας περιμένουμε προκειμένου να σχεδιάσουμε από κοινού ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής πρόσληψης βάρους και να βρούμε τους τρόπους ώστε αυτό να είναι περισσότερο διαχειρίσιμο σύμφωνα με τον τρόπο ζωής σας. Κατά τον σχεδιασμό του διαιτολογίου λαμβάνουμε υπόψιν τις καθημερινές σας δραστηριότητες όπως ωράριο εργασίας, άσκηση, και άλλες παραμέτρους και θα παρέμβουμε σε εκείνα τα σημεία που θα μπορέσουν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο ρυθμός αύξησης βάρους καθορίζεται στο ½ με 1 κιλό την εβδομάδα δηλαδή 2 εως 4 κιλά το μήνα με ελάχιστες εξαιρέσεις Στην 1η συνεδρία πραγματοποιούμε λήψη ιστορικού, σωματομετρήσεις και ανάλυση σύστασης σώματος. Στη συνέχεια θέτουμε την επιθυμητή πρόσληψη βάρους και σχεδιάζουμε ένα εξατομικευμένο διαιτολόγιο σύμφωνα με τον τύπο και το ωράριο εργασίας, Η υποστήριξη του οικογενειακού περιβάλλοντος είναι υψηλής σημασίας για την πορεία και την αποτελεσματικότητα του διαιτολογίου. Η μέτρηση βασικού μεταβολισμού είναι σημαντική διότι θα μας δώσει πληροφορίες για την ενέργεια που καταναλώνει ο οργανισμός του σε κατάσταση ηρεμίας. Αυτό θα μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε ένα εξατομικευμένο διαιτολόγιο και μπορείτε να επιλέξετε να την πραγματοποιήσετε είτε στην 1η συνεδρία είτε σε οποιοδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας Το πρόγραμμα που ακολουθείται είναι μεσογειακό και περιλαμβάνει 3 κυρίως γεύματα και 2 με 3 μικρογεύματα Στο τέλος κάθε προσπάθειας πρόσληψης βάρους σχεδιάζουμε ένα πρόγραμμα συντήρησης το οποίο ωστόσο μπορεί κατά διαστήματα να τροποποιείται εξαρτώμενο από την φυσική σας δραστηριότητα ή άλλους παράγοντες οι οποίοι το απαιτούν Στον σχεδιασμό του διαιτολογίου λαμβάνονται υπόψιν οι διατροφικές σας προτιμήσεις καθώς και η κατάσταση υγείας σας.

Επιπλέον υπηρεσίες

Κοινοποίηση

Μοιραστείτε αυτή την σελίδα με τους φίλους σας!