Μεθοδολογία

Μεθοδολογία

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

9

Αρχικά πραγματοποιούμε μια πρώτη συνεδρία με τον ενδιαφερόμενο, η οποία διαρκεί περίπου 1 με 1 ½ ώρα και κατά την οποία γίνεται η καταγραφή ιστορικού που αφορά τις διατροφικές του συνήθειες, το ιατρικό, το οικογενειακό και το φαρμακευτικό του ιστορικό. Στη συνέχεια κάνουμε σωματομετρήσεις που περιλαμβάνουν ζύγισμα, μετρήσεις περιφέρειας μέσης, κοιλίας, γοφών, μηρού και γόνατος. Επιπλέον πραγματοποιούμε λιπομέτρηση, η οποία μας βοηθά να εκτιμήσουμε τη θρεπτική κατάσταση του ασθενή και τα αποτελέσματά της αφορούν το λίπος του σώματος, τη μυϊκή μάζα, το δείκτη μάζας σώματος, την οστική μάζα, την ενυδάτωση ή αντίστοιχα την αφυδάτωση του οργανισμού τόσο συνολικά όσο και  τμηματικά (ποσοστό  επί % και βάρος σε kg,  σε δεξί και αριστερό χέρι, δεξί και αριστερό πόδι και κορμό).

9

Στη συνέχεια σχεδιάζουμε μαζί τη διατροφή και ταυτόχρονα σας εκπαιδεύουμε για το πώς να τρώτε σωστά και ισορροπημένα.

9

Επιπλέον, σας παρέχουμε συμπεριφοριστικές στρατηγικές για την καταπολέμηση των βουλιμικών κρίσεων και επίμονων επιθυμιών.

9

Κατά την 1η συνεδρία είναι σημαντικό να έχετε μαζί σας πρόσφατες αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις του τελευταίου έτους τις οποίες θα σας έχει προτείνει ο γιατρός που σας παρακολουθεί.

9

Στις επόμενες συνεδρίες πραγματοποιείται αλλαγή του προγράμματος διατροφής ανάλογα με την ανταπόκριση του οργανισμού σε πραγματικό χρόνο, ζύγισμα και συμβουλευτική. Καθόλη την διάρκεια των συνεδριών συζητάμε απορίες που μπορεί να προκύψουν, ενώ ταυτόχρονα σας εκπαιδεύουμε ώστε να μπορείτε να σταθείτε σε κάθε περίσταση (γιορτές – εκδηλώσεις – νυκτερινές έξοδοι κ.λπ.) καταναλώνοντας ό,τι ακριβώς και η παρέα σας χωρίς να νιώθετε απομονωμένοι.

9

Η Ανάλυση Σύστασης Σώματος ή αλλιώς – Λιπομέτρηση,  πραγματοποιείται 1 φορά το μήνα ώστε να παρακολουθούμε τη διακύμανση του λίπους και να βεβαιωνόμαστε ότι ο οργανισμός χάνει κυρίως λιπώδη μάζα και όχι μυική μάζα ή σωματικά υγρά. Η λιπομέτρηση πραγγματοποιείται απευθείας από την 1η συνεδρία.

9

Όταν ο διαιτώμενος φτάσει τον στόχο που έχουμε θέσει τότε σχεδιάζουμε πρόγραμμα διατήρησης βάρους το οποίο μπορεί να διαρκέσει από 2 εως 4 εβδομάδες κατά μέσο όρο προκειμένου να εκπαιδευτεί επαρκώς και να λυθούν οι περισσότερες απορίες του.

9

Η μέτρηση του Βασικού μεταβολισμού, ή η αξιολόγηση του Οξειδωτικού Στρες μπορούν να πραγματοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή της συνεργασίας και εφόσον κρίνεται απαραίτητο.

Επιπλέον υπηρεσίες

Κοινοποίηση

Μοιραστείτε αυτή την σελίδα με τους φίλους σας!